محتواي آموزشي
من در وبلاگم آموزش هاي مختلف مي نويسم

غذا چه تاثيري روي مغز مي گذارد؟

اگر همه‌ي رطوبت را از مغزتان بيرون بكشيد و آن را به اجزاء اصلي تغذيه‌اي اش تقسيم كنيد، چه شكلي خواهد شد؟

غالب وزن مغز بي‌آب شده از چربي ناشي مي‌شود، كه به ليپيدها معروفند.

در باقيمانده مغز، پروتئين‌ها و آمينو اسيدها را خواهيد يافت. مقدار كمي از ريز مغذي‌ها و گلوكز.

مغز، البته بيش از حاصل جمع صرف بخش‌هاي مغذي تشكيل‌دهنده آن است،

اما هر جزئي اثر متمايزي روي عملكرد، رشد، حالت وانرژي آن دارد.

پس آن بي حسي بعد از نهار، يا بي‌خوابي كه شبها تا دير وقت ممكن است احساس كنيد، به سادگي مي‌تواند اثر غذا بر روي مغرتان باشد.

اثر چربي‌ها بر مغر شما، كه معروف‌ ترين‌شان امگا ۳ و ۶ هستند.

اين اسيدهاي چرب ضروري، كه با پيشگيري از وضعيت‌هاي تخريب مغزي، ارتباط دارند، بايد از رژيم غذايي ما تأمين شوند.

در نتيجه خوردن غذاهاي سرشار از امگا، مانند آجيل، دانه ها، و ماهي‌هاي چرب، براي ساختن و نگهداري غشاءهاي سلولي حياتي هستند.

و در حالي كه امگاها، چربي‌هاي خوب براي مغز شما هستند، مصرف طولاني مدت از بقيه چربي ها، مثل ترانس و چربي‌هاي اشباع، مي تواند سلامت مغز را به مخاطره بياندازد.

ضمناً، پروتئين‌ها و آمينواسيدها كه واحدهاي سازنده و مغزي براي رشد و پيشرفت هستند، اينكه ما چطور احساس و عمل

مي‌كنيم را دستكاري مي‌كنند.

آمينو اسيدها حاوي مواد تشكيل دهنده‌ي انتفال دهنده‌هاي عصبي مي‌باشند. فرستنده‌هاي شيميايي كه سيگنال‌ها را بين نورون‌ها جابه‌جا مي‌كنند. چيزهايي مانند حال و حوصله، خواب، حواس، و وزن را تحت تاثير قرار مي‌دهند.

آنها يكي از دلايلي هستند كه ما بعد از خوردن يك بشقاب بزرگ پاستا احتمالا احساس آرامش مي‌كنيم.

يا احساس هشياري بيشتري بعد از يك غذاي پر از پروتئين داريم.

تركيبات پيچيده‌ي در مواد غذايي مي‌تواند سلول‌هاي مغز را تحريك كند تا هورمن‌هاي سر حال كننده‌اي چون نوراپي نفرين دوپامين،

و سروتونين ترشح كنند.

اما رسيدن به سلول‌هاي مغز مشكل است، و آمينواسيدها مي‌بايد براي دسترسي‌اي كه محدود است رقابت كنند.

يك رژيم غذايي با طيف وسيعي از غذاها به حفظ يك تركيب متعادل از فرستنده‌هاي مغزي كمك مي‌كند و ازاينكه حالتان زيادي به يك سمت متمايل شود جلوگيري مي‌كند.

مثل بقيه اندام‌هاي بدن ما، مغزمان نيز از فوائد يك تغذيه مداوم از ريز مغزي‌ها بهره‌مند مي‌شود. آنتي اكسيدان‌ها در ميوه‌ها و سبزيجات مغز را براي مقابله با راديكال‌هاي آزاد كه باعث نابودي سلول‌هاي مغز مي‌شوند، قوي مي‌كنند، و به مغزتان اين قابليت را مي‌بخشد تا براي مدت زمان طولاني‌تري درست كار كند.

و بدون ريزمغزي‌هاي قدرتمند، مثل ويتامين ب۶، ب۱۲ و فوليك اسيد، مغزمان در برابر بيماري مغزي و زوال ذهني آسيب پذير خواهد بود.

مقدارهاي كم از مواد معدني آهن، مس، روي و سديم، نيز براي سلامت مغز و رشد شناختي اوليه ضروري است.

براي اينكه مغز بتواند به طور موثر كار تبديل و تركيب اين مواد ارزشمند غذايي را انجام دهد، به مقدار زياد به سوخت نياز دارد.

با اينكه مغز انسان فقط دو درصد از وزن ما را شامل مي‌شود، بيشتر از ۲۰٪ از منابع انرژي ما را مصرف مي‌كند.

غالب اين انرژي از كربوهيدرات ها تامين مي‌شود كه بدن ما به گلوكز يا قند خون تبديل مي‌كند.

در حقيقت لوب‌هاي جلويي مغز به افتادن گلوكز بسيار حساس هستند. تغيير در عملكرد ذهني، يكي از علائم اوليه كمبود ماده‌ي مغزي است.

اگر فرض كنيم كه ما مرتباً در حال دريافت گلوكز هستيم، پس چگونه نوع مشخصي از كربوهيدرات‌ها كه مي‌خوريم بر مغزمان اثر مي‌گذارد؟

كربوهيدرات ها در سه شكل وجود دارند: نشاسته، شكر، و فيبر

با اينكه در اكثر برچسب‌هاي غذايي، همه آنها در شمار كربوهيدرات گنجانده مي‌شوند. از لحاظ نسبت شكر و فيبر به دسته‌هايي كلي تقسيم مي‌شوند كه در اينكه مغز چطور به آنها واكنش نشان مي‌دهد اثر گذار است.

يك غذاي پر گيليسمي، مثل نان سفيد، باعث آزاد شدن سريع قند در خون، و سپس فرونشستن سريع قند خون مي‌شود. قند خون مي‌افتد، و همراه با آن دامنه‌ي حوصله و توجه مان كاهش مي‌يابد.

از سوي ديگر، دانه‌هاي جو، حبوبات، و غلات آزادسازي گلوكز آهسته‌تري را در پي دارند، كه سطح پايدارتري از هوشياري را

موجب مي‌شوند.

براي داشتن توان مغزي پايدار، انتخاب يك رژيم غذايي متنوع از غذاهاي مغذي ضروري است.

وقتي بحث به اينجا مي‌رسد كه شما چه چيز را گاز مي‌زنيد، مي‌جويد و قورت مي‌دهيد، انتخاب شما يك اثر مستقيم و بلند مدت بر نيرومندترين اندام بدن تان دارد.

 

بهترين عملكرد مغز با خوردن اين 12 مواد غذايي

شما با رعايت يك رژيم متوازن و مرتب غني از اسيد‌هاي آمينه ضروري، روغنهاي امگا، مواد معدني و ويتامين‌ها مي توانيد افزايش عملكرد مغز خود را تضمين كنيد:

ماهي:

ماهي سرشار از روغن‌هاي ضروري، از قبيل امگا 3 مي‌باشد. ماهي‌هاي دريايي غني‌ترين منبع اسيد‌هاي چرب مي‌باشند. اين ماهي ها شامل ماهي آزاد، هاليبوت، ماكرل و ساردين مي‌باشند.

 

ميوه زغال اخته:

اين ميوه لذيذ سرشار از آنتي اكسيدان‌هاي قوي است كه راديكال‌هاي آزاد را كه سبب پيري مي‌شوند از بين مي‌برد. همچنين اين ميوه داراي خواصي مي‌باشد كه شروع كاهش مربوط به افزايش سن را به تاخير مي‌اندازد. زغال اخته از مغز شما در برابر مواد شيميايي و مضر محافظت مي كند. زغال اخته با عوامل پير شدن مبارزه مي كند. خانواده زغال اخته حاوي يك ماده شيميايي داراي پايه گياهي به نام فلاونويد هستند كه با سلول هاي عصبي تعامل دارد و تعاملات ميان سلولي را ارتقا ميدهد و سبب توليد مجدد نورون هاي عصبي ميشود.

 

آجيل ها و دانه ها:

آجيل و دانه ها يكي از منابع اصلي امگا3 و 6 هستند. حاوي پروتئين و اسيد‌هاي چرب و آرژينين آمينه مي‌باشند كه غده هيپوفيز را تحريك مي‌كنند تا هورمون رشد را آزاد سازد. خوردن روزانه مقدار كمي اجيل و دانه هاي مختلف براي سلامت مغز و بدن توصيه مي شود.

 

سبزيجات خانواده كلم

كلم بروكلي، گل كلم و كلم فندقي سرشار از ماده مغذي با نام كولين مي‌باشند. اين ماده براي حافظه و سلامت مغز ضروري مي‌باشد. كولين پيش در آمد استيل كولين مي‌باشد. استيل كولين در فرايند‌هاي مغزي مشاركت دارد. همان طور كه سن افزايش مي‌يابد، خروجي كولين طبيعي بدن كاهش پيدا مي‌كند. بنابراين مي‌توان با خوردن غذاهاي مملو از كولين، توليد استيل كولين را افزايش داد و قدرت مغز را بهبود بخشيد. منابع ديگر كولين تخم مرغ، دانه سويا، بادام زميني، كلم، لوبياچيتي و لوبيا قرمز مي‌باشند.

 

روغن به صورت چربي هاي غير اشباع

چربي‌هاي غيراشباع حاوي اسيدهاي چرب ضروري، اسيد لينولنيك گاما هستند. اين اسيدها علاوه بر ديگر فوايد براي بدن، براي عملكرد مغز ضروري مي‌باشند. روغن زيتون، كنجد، كانولا، بادام و روغن ماهي سرشار از اسيدهاي چرب غير اشباع مي‌باشند.

 

چاي سبز

چاي سبز از فعاليت آنزيمي ‌كه در بيماري آلزايمر دخيل مي‌باشد جلوگيري مي‌كند. همچنين غني از پلي فنل‌ها و آنتي اكسيدان‌هاست كه از پيري زودرس مغز جلوگيري مي‌كند. لذا هر روز دو فنجان چاي سبز بنوشيد. شما به راحتي مي توانيد چاي سبز را به جاي چاي سياه كه به آن عادت كرديد عوض كنيد. در اوايل شايد طعم تند چاي سبز زننده باشد ولي با چند بار نوشيدن به طعم آن عادت خواهيد كرد.

 

اسفناج

اين ماده غذايي سبب افزايش قدرت ذهن شما نيز مي شود. اسفناج حاوي آمينو اسيد تريپتوفان است كه يكي از اجزاي كليدي تشكيل دهنده ماده سروتونين است.

 

گردو

اين ماده غذايي شبيه به مغز، داراي مقادير زيادي DHA و ويتامين E و آنتي اكسيدان است كه سبب تعديل عملكردهاي مغزي و پاكسازي مغز از سلول هايي ميشود كه داراي راديكال هاي آزاد مخرب هستند. گردو و خانواده دانه هاي روغني مشابه با آن همچنين سبب ترشح ماده خاكستري در مغز مي شوند كه مسئول فرآيندهاي مختلفي نظير حافظه، تصميم گيري و احساسات است.

 

كلم بروكلي

كلم بروكلي نه تنها به عضله سازي و چربي سوزي كمك مي كند بلكه حاوي مقادير زيادي ويتامين K بوده و براي تقويت حافظه و قدرت پردازش مغز بسيار مفيد است. استفاده از خانواده كلم و به ويژه كلم بروكلي در رژيم غذايي مي تواند قدم بسيار مثبتي براي سلامت جسم و مغز باشد.

 

ميوه آووكادو

آووكادو ها از جمله گياهاني هستند كه در حالت رسيده داراي چربي هاي سالم غيراشباع اند و سبب افزايش جريان خون و رسيدن اكسيژن به مغز ميشود كه به معني تحويل سريعتر مواد غذايي به مغز و افزايش عملكرد مغز است. اين گياهان همچنين سبب حفظ سلامت غشاهاي سلولي مغز و سلول هاي عصبي ويژه با نام آستروسيت ها ميشوند كه از جمله سلول هاي پيشتيبان نورون ها هستند.

 

تخم مرغ

تخم مرغ يكي از منابع اصلي غذايي ما بوده و هست و استفاده صحيح از آن مي تواند به كاهض وزن و افزايش قدرت بدن و مغز كمك كند. تخم مرغ غني از تركيباتي با نام كولين است كه براي توليد استيل كولين كه يك نوروترانسميتر مهم براي تعاملات حافظه و سلولي است، ضروري است.

 

شكلات تلخ

يكي از بهترين مواد غذايي براي مغز، شكلات تلخ غني و تيره است. اين ماده تقريباً داراي تمامي خواصي است كه مواد غذايي ديگر براي ارتقاي عملكرد مغز دارند؛ اين ماده داراي مقادير بالايي از تريپتوفان و آنتي اكسيدان ها است و سبب بهبود جريان خون در مغز ميشود و تركيبات منحصربفرد كاكائو سبب ارتقاي تفكر، هوشياري و حافظه ميشود.

 

شما با استفاده از اين مواد غذايي مفيد براي تقويت مغز مي توانيد به هدف خود برسيد

 

منبع: مواد غذايي مفيد براي تقويت مغزوب سايت ايران محتوا

امتیاز:
بازدید:
برچسب: ،
موضوع:
[ ۲۷ آبان ۱۳۹۷ ] [ ۱۰:۲۵:۲۴ ] [ فرزاد ] [ نظرات (0) ]
[ ]
.: Weblog Themes By tibablog :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
لينكي ثبت نشده است
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 1
همه : 0
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
آرشيو مطالب
امکانات وب